•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
De l'Autoescola Bové a l'Autoescola Racing

Tot va començar al 1962, quan els meus pares van decidir guanyar-se la vida ensenyant a conduir i fundaren l’Autoescola Bové. Des de llavors i fins ara mai hem deixat aquesta feina,  professionalitzant-nos i adaptant-nos sempre als temps que corrien.

Vam iniciar aquest camí a Falset. Llavors érem de les 15 primeres autoescoles de la província. Més tard  vam anar obrint seccions a Flix, Ascó i Móra la Nova, on l’any 1985 patíem un greu accident en el què afortunadament només vam lamentar danys econòmics. (Podeu veure la foto de l’enfonsament de l’escola). Aquest fet provocà el canvi d’ubicació i de denominació de l’autoescola passant a Móra d’Ebre amb el nom de RACING. Fins avui ens hem anat enriquint d’experiència en el món de la formació de nous conductors.

Hem conegut molts cotxes: els mítics Seat —600,  850, 133, Ronda, Ibiza—, els Ford —Fiesta, Focus—, els Opel —Kadett—, els Peugeot —309, 306, 307, 207—. Hem tingut un camió Sava, hem utilitzat tractors John Deere i Massey, les històriques Moto Guzzi amb canvi a la mà, les Montesa Cota 247 i les incansables Vespa.

Quan estava autoritzat ens traslladàvem a poblacions on no tenia sentit una autoescola, però en aquells temps la gent no tenia carnet i allí anàvem a fer el curs de teòrica i pràctica: La Fatarella, Miravet, Riba-roja, Gandesa, Tivissa, Cabacés, etc. Vam formar conductors que els finançava el govern mitjançant el PPO i més tard l’INEM i la Unió de Pagesos, tant de tractor com de camió.

Durant els anys 1980 a 1985 ens vam endinsar en el mon de la competició en l’especialitat de rallys i pujades en costa participant en esdeveniments internacionals com el Rally Catalunya, la Pujada al Montseny, la Pujada a Prades i fins a més de quaranta proves, cosa que ens reportà una experiència en el món de l’automòbil d’un altre nivell

I així fins avui. Ja sabeu on som i ara, amb aquesta petita historia, també es fareu a la idea d’on venim.

Miquel Bové
Exdirector d’Escola d’Educació Vial RACING